Kunstprojekt

Kunstprojekt for Fnuggeliner på landsplan

Den 2. marts 2019 holdt Annette K. Ilfeldt et oplæg om et kunstprojekt for Fnuggeliner i Silkeborg.

Der var fin opbakning til kunstprojektet, og det blev besluttet, at alle Fnuggeliner skulle have tilbuddet om at deltage i kunstprojektet. Derfor møder Annette op til Foreningens generalforsamling og fortæller deltagerne om projektet i 1 time.

Lidt om ideen, så alle er forberedt på hvad det går ud på:

Kunstprojektet er en anderledes ”slankekur” ud fra tankegangen om, at når du gør noget godt for dig selv, er engageret, bruger din kreativitet og har det sjovt mister du trangen til at fylde din ensomhed og madtrang ud med at lave kunst. Du giver slip på kontrollen og mærker efter/engagerer dig i noget kreativt i stedet for planer om, hvad du skal spise og hvornår du skal motionere.

Kunsten vil give dig energi og den kreativitet, du kommer i kontakt med skal bruges på at lave kunst og det kan eventuelt få indflydelse på at du taber dig. I det mindste vil det få dig til at få mere glæde i dit liv.

Opsummeret

 1. I ved alt om mad og motion. Den viden og kontrol omkring kost og motion skal flyttes, således at du kommer til at fokusere på noget andet, der er sjovt og spændende. Tro på, at din viden om kost og motion er lagret i din hukommelse. Og at du godt må give slip og mærke efter, lege, være kreativ. Du må gerne have det sjovt og bruge energien på at arbejde med kunst i stedet for.

Annettes OPLÆG TIL FNUGGELINE MØDET 2. MARTS 2018 I SILKEBORG. 10 – 15 MIN.

– At udbrede kendskabet til et sundt og konstruktivt livssyn. (Fnuggelinernes målsætning)

Kunstprojekt: Bæredygtighed/Overvægt ved hjælp af Kunst (evt. arbejdstitel)

 1. Lidt om mig: underviser, psykolog, kunstuddannelse, forfatter, forsker, galleriejer…
 2. Min ide med at anvende kunst i forbindelse med overvægt

livskvalitet

vægtreduktion

at blive optaget af noget andet end mad

samvær

kreativitet

 1. De forskellige kunstneriske retninger, jeg forestiller mig, kan anvendes i processen
 2. Lyd
 3. Maleri
 4. Drama
 5. Keramik
 6. Broderi/syning/hækling
 7. Litteratur genren
 8. Grafik og skulptur
 9. Foto

Plan

Alt efter interessen fra Jeres side er der tale om at lave et pilotprojekt

Der dannes altså mindst én interessegruppe. Denne kan være områdebestemt eller etableres på tværs af områder og dermed at være mere præget af interesser inden for det kunstneriske.

Lige nu forsøger jeg at ansøge om økonomi til projektet hos forskellige fonde. Der skal søges om penge til materialer, lokaler, evt. aflønning af undervisere.

Jeg glæder mig til at møde Jer igen d. 27. april og fortælle de, der ikke var i Silkeborg om projektet og hvad jeg ellers har foretaget mig mht. projektet.

Håber I vil være med!

Mange hilsner fra Annette